Ring til os på: 39 62 34 07
Kosmetisk tandbehandling kan dække over flere typer behandlinger. De mest almindelige er: 
  • Tandblegning
  • Facadebehandling
  • Påsætning af Krone
  • Udskiftning af amalgamfyldning
  • Kosmetisk tandretning
Alle disse behandlinger forbedrer det kosmetiske udseende af tænderne - ofte med betydelig positiv virkning på patientens selvtillid og fremtoning. Tændernes udseende betyder meget, når vi taler med andre mennesker.
 
 
 
Den største fordel ved blegning af tænderne er, at det er en af de mest simple og billigste måder at forskønne smilet på. Tandlægen vil typisk lave en plastikskinne, der passer præcis til patientens tandsæt. Derefter skal patienten selv fylde blegegelé i skinnen og gå med den et par timer hver dag i et par uger.Tandblegning kan lysne tændernes farve et par nuancer, men påvirker ikke fyldninger, facader, kroner og broer. Derudover vil blegningen ikke holde evigt, da tænderne stadig tager farve efter føde- og drikkevarer.
 
 
 
 
En facade er i tandbehandlingsmæssig forstand en tynd skal, der sættes på forsiden af de forreste tænder. Dette vil typisk ændre tændernes farve med flere nuancemuligheder end ved blegning. Facaderne ser meget naturlige ud og har den fordel, at de ikke så let misfarves. En ulempe ved facader er dog, at de er relativt dyre, og at de kan brække af, hvis tanden udsættes for hård belastning. I så tilfælde vil man skulle lave en ny facade.
 
 
 
 
En krone er en kunstig tand, der enten erstatter en manglende tand eller som bliver sat fast på en tilpasset stump. Kronerne kan også ændre tændernes form mere radikalt end facader kan gøre, da de dækker hele den synlige del af tanden og ikke kun forsiden. Desuden kan kroner bruges på alle tænder i munden. Kroner er stærkere end facader og holder længere, men man skal også slibe mere tandmateriale væk. Derfor er kroner ikke den bedste løsning for at rette op på smilet, hvis tænderne ellers er sunde og raske.
 
 
 
 
Udskiftning af metalfyldninger med plast eller porcelæn kan ændre tændernes udseende meget. Dog skal man være opmærksom på at holdbarheden for plastfyldninger er kortere end metalfyldninger, og at plastfyldningerne ændrer farve med tiden.
 
 
 
Kosmetisk tandretning kan rette op på tandstillinger, som fungerer fint, men som giver patienten nogen psykiske gener. Et harmonisk smil betyder meget, når man taler med andre mennesker. Tandretning kan foretages på alle alderstrin – og der findes forskellige bøjler, som er mere eller mindre usynlige i brug.
 

 

Tandlæge Thérèse Hamilton

Strandvejen 86, 1. tv., 2900 Hellerup
+45 39 62 34 07
tandlaege@thamilton.dk